Geen baanfiets? probleem!

Geen baanfiets?

Geen probleem! Wij beschikken als stichting over 42 huurfietsen. Deze baanfietsen zijn van klein tot groot formaat. Voor iedere wielrenner of wielrenster zit er dus wel een baanfiets tussen. Tijdens de eerste baantraining wordt er een baanfiets uitgezocht en op maat gemaakt, vervolgens komt er een stickertje op die fiets waardoor iedere week dezelfde fiets kan worden gegeven.

Kosten huurfiets

Wanneer je een baanfiets van ons wilt gebruiken, kost dit per baantraining €5. Wanneer je op het middenterrein van de wielerbaan komt zitten wij aan de linkerkant. Hier kan je de fietshuur afrekenen. Wij beschikken niet over een pinautomaat.

wereld snelste: fixed gear

Benodigdheden

Wanneer je een baanfiets huurt zal je elke baantraining je eigen pedalen moeten meenemen. Deze worden voor de training door de mecanicien erop gezet en na de training er weer afgehaald. Het is mogelijk om de pedalen erop te laten zitten voor de weken erna. Zo kun je ze niet vergeten. Naast je eigen pedalen zal je ook je eigen wielerhelm en wielerschoenen moeten meenemen. Wij beschikken over reserve materiaal en dit kan altijd gebruikt worden wanneer een wielrenner/ster iets is vergeten.

Geen remmen

Een baanfiets heeft geen remmen. Op die manier kan je nooit in een keer stil staan. En dat is direct ook het meest veilige op een wielerbaan

Doortrapper

Op een baanfiets kan je niet je benen stil houden. Je moet dus door blijven trappen. Met behulp van deze doortrapper ben je in staat iets te remmen. Namelijk een beetje tegenwerken. Achteruit fietsen is ook mogelijk!

Vast verzet

Je kan niet schakelen op een baanfiets en rijdt dus op een vast verzet. Voor een training of wedstrijd kan je natuurlijk je verzet wisselen door een achtertandwiel of voorblad aan te passen.

Hogere bracket

De fiets staat iets hoger van de grond dan een wegfiets. Hierdoor kan opstappen iets lastiger zijn. Maar dat is een kwestie van wennen. De bracket is hoger zodat je pedalen de baan in de bocht niet raken.

1571944770-bmc-product-page-product-images-trackmachine-02-my20-1571944745

Kom met ons in contact

Ik zou graag meer informatie willen hebben over baanwielrennen bij de Amsterdamse Baanwielerschool