Over ons

 

Geschiedenislesje 

 

 

Wanneer wij Over Ons spreken dan spreken wij over de Stichting Amsterdamse Baanwielerschool. aankomend baanseizoen zal deze 16 jaar bestaan. In die zestien jaar hebben wij al vele wielrenners en wielrenster mogen trainen. Sommige daarvan zijn nu zelfs actief in het profpeloton. In de eerste paar jaar werden er op maandag- en vrijdagavond baantrainingen gegeven. Beide avonden werden druk bezocht, de trainersgroep bestond toen uit zes man. Door privé- omstandigheden stopten enkele trainers, waardoor het niet mogelijk was om op twee avonden trainingen te blijven geven.

 

Over Ons is dus de Stichting Amsterdamse Baanwielerschool. Een stichting zonder winstoogemerk. Een orgainsatie die staat voor techniek, snelheid, kracht & plezier!

 

Visie

Het unieke van de baanwielerschool is dat er voor iedereen wat wils is. Er zijn drie groepen verdeeld over drie uren. Op vrijdagavond staan de volgende kernwaarden centraal: vaardigheid, snelheid, techniek en uiteraard gezelligheid. Kinderen leren zich op hun gemak te voelen en zonder angst op de baan te rijden. Indien dit bereikt is, kan er gewerkt worden aan het ontwikkelen van kracht en snelheid. Op deze manier kunnen renners zich constant blijven ontwikkelen, dit moet gepaard gaan met plezier, gezelligheid en persoonlijk contact. Zodra kinderen met plezier rondfietsen zullen zij ook het meest leren.

De Amsterdamse Baanwielerschool gelooft in: Met plezier beter worden. Het beter worden zit hem in techniek maar ook snelheid en kracht. De visie is gebaseerd op jarenlange ervaring van de trainers in het wielrennen en het baanwielrennen.

EHBO

Onze stichting vindt dat de veiligheid van de wielrenners centraal staat. Wij zullen dan ook nooit beginnende renners zonder voldoende instructie de baan in sturen. Iedere wielrenner leert in eigen tempo op de baan fietsen. Mocht het dan toch een keertje fout gaan. Dan hebben wij Ping Sterke EHBO'er, zij is iedere vrijdagavond aanwezig.